• Dames senioren naar NK Beachhandball

  9 jul 2024
 • 6 en 7 juli

  In het eerste weekend van juli mochten de dames senioren hun kunstje laten zien op het NK Beachhandball in Stadskanaal, want het zou toch mooi zijn als ze ook als kampioen van het zand komen!

  Op zaterdag was het om 11:40 tijd voor de eerste wedstrijd tegen Tilburg, en waar de dames de eerste set met overtuiging wisten te winnen (25-8), moesten ze de tweede set, na een golden goal, aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig wisten ze een scherpe shoot-out reeks neer te zetten en zo verdienen ze de eerste punten van het weekend. 
  Vervolgens is het, na meer dan 3 uur rust, klaarmaken voor Hiekkaa Hauskaa (ook wel Nederland) U18 en moeten de dames na 2 sterke sets, beide eindigend met een golden goal, hun meerdere erkennen in de tegenstander. 
  De laatste wedstrijd wordt gespeeld tegen ZAP en na de winst van 0-2 sluiten de dames de dag lekker af en mogen op zondag gaan spelen voor de medailles! 

  4e van nederland 

  Kras Volendam is de eerste treffer van de zondag en na twee sterke sets moeten ze de club uit het vissersdorp voor laten gaan, hiermee eindigt ook direct de strijd om het zilver of goud en moet er gestreden worden voor het brons. In deze wedstrijd staan ze wederom tegenover de dames van Hiekkaa Hauskaa en gestreden is er zeker! De eerste set is (alweer na een golden goal) voor de tegenpartij, maar onze dames weten de tweede set wel te winnen. Waar Unitas het vizier in de shoot-out niet helemaal op scherp heeft, schieten de meiden van Hiekka alles overtuigend raak. 

  Hiermee eindigd het toernooi voor onze dames met een mooie 4e plek, een erg knappe prestatie gezien het niveau en de concurrentie in de damescategorie. 

  Nu eerst genieten van een welverdiende vakantie en wellicht stijgen we volgend jaar weer een (of drie) plekjes in het eindklassement.