Flanders Handballtrophy

UNITAS ON TOUR NAAR ONZE ZUIDERBUREN
Goede resultaten behaald op Flanders Handballtrophy
3-5 april 2015
—————–

Afgelopen weekend stond het Flanders Handballtrophy toernooi op het programma, in Sint Truiden, België. Vrijdagmiddag stonden de heren en dames senioren alsmede de heren A, aangevuld met enkele B jeugd spelers, klaar om richting België te vertrekken. In zes volgepakte auto’s ging de heenreis van ruim 3 uur snel voorbij, waarna zowel de heren als de dames een eigen lokaal kregen toegewezen om in te slapen. De gehuurde stretchers werden opgezet en de aanwezige banken in een gezellige opstelling geplaatst. Na boodschappen te hebben gedaan en even gedineerd te hebben kwam de gezelligheid goed op gang.

De volgende dag stonden de eerste wedstrijden op het programma. De dames speelden ‘s ochtends. De eerste wedstrijd wisten ze te winnen maar daarna bleken de tegenstanders toch wat sterker. De heren en de A jeugd speelden ‘s middags. De heren wisten alles te winnen en gingen aan de leiding in hun poule. De A jeugd was alleen niet opgewassen tegen het sterke SG Kleenheim, maar wist tweede te worden in de poule en zich daarmee ook te plaatsen voor de winnaarspoule.

De avond viel en na wederom een diner – wat overigens uitstekend geregeld was – werd de gezelligheid weer ingezet. Op onze slaaplocatie werd de Flanders Party georganiseerd, wat zorgde voor veel bezoekers in onze lokalen. De avond werd een nacht, maar op een gegeven moment gingen we toch maar slapen. De volgende dag moest er immers gepresteerd worden.

De dames wisten uiteindelijk 5e te worden, wat een prima prestatie was. Niet te vergeten dat ze daarbij ook nog de Fair Play Cup wisten binnen te slepen! Gefeliciteerd Dames! De heren A wist uiteindelijk tweede te worden, achter opnieuw SG Kleenheim. Ze eindigden echter wel boven RED-RAG / Tachos en Kras / Volendam, wat een prime prestatie te noemen is.

De heren wisten in de poule niet te winnen van HV Vido uit Purmerend en werden tweede in de poule. Het toernooisysteem was echter zo opgezet dat de nummer 1 en 2 van de poule nog een finale tegen elkaar moeten spelen. Opnieuw tegen Vido, welke nog geen wedstrijd had verloren. Revanche nemen dus. De poulewedstrijd bleek een goede manier geweest om zand in de ogen van de tegenstander te strooien. Na luttele minuten stond Unitas al met 4-1 voor. De wedstrijd werd professioneel uitgehandbald onder luid gejoel van de dames en heren A, die prima op wisten te boksen tegen het drie keer zo grote Vido publiek. Uiteindelijk bleef de voorsprong behouden en wist Unitas met 11-8 de eerste plek binnen te slepen!

Na even snel gegeten te hebben werd de terugreis ingezet en om half 2 stond iedereen weer veilig bij de Boerhoorn, moe maar voldaan. Al met al was het toernooi enorm geslaagd en kan de organisatie niets anders dan complimenten gegeven worden.