Verslagen 12-10-2014

Baarn – PK/Unitas
Vandaag speelde PK/Unitas zijn tweede wedstrijd van de competitie, in en tegen Baarn. Omdat de A jongens op hetzelfde moment in Apeldoorn een wedstrijd hadden was de selectie wat krap met 7 spelers en 2 keepers. De wedstrijd, in een koude en ietwat sfeerloze sporthal, begon om 13:15. Baarn kwam sterker uit de startblokken en liep via 7-3 uit tot 12-7. Unitas begon toen wat steviger en offensiever te verdedigen en kreeg wat meer kansen via de break-out. Het vizier stond nog niet helemaal scherp maar de ruststand werd uiteindelijk 12-9.

Na de rust zette PK/Unitas het betere spel door en kwam al gauw op gelijke hoogte. Tot enkele minuten voor tijd bleef het stuivertje wisselen maar uiteindelijk weet Unitas een 22-20 voorsprong te pakken. Baarn weet dan nog terug te komen tot 22-22 maar 8 seconden voor tijd schiet nieuweling Sander Kromkamp alsnog de 22-23 tegen de touwen. De punten gaan mee in de tas naar Rolde!

Volgende week zijn de heren een weekend vrij vanwege de herfstvakantie. Die zaterdag erna, 25 oktober, speelt PK/Unitas thuis tegen E&O2.

Actief Paterswolde DS1 – Unitas DS1
De dames van Unitas moesten voor de tweede wedstrijd naar Actief Paterswolde. Na vorige week waren de dames erop gebrand
om de 2 punten mee te nemen naar Rolde. Dit maakten ze de eerste helft ook waar met leuke acties. De ruststand was 4-8. Begin tweede helft zetten ze het goede spel door tot een stand van 5 – 11. Toen zakten ze wat weg en belandden de schoten van ons steeds op de paal of lat. Actief kwam terug tot 8-11. 10 minuten voor het einde stond het 13-13. Er volgde een spannend slot met een stand van 13 – 15 . Met nog 20 seconden te spelen schoot Actief er nog 1 in. Daar bleef het bij en met een eindstand van 14 – 15 gingen we met de 2 punten terug naar Rolde.
De trotse leiders