Verslagen 30-11-14

HV Beilen – HV Unitas HC1 | 19-18
30 november 2014

Na de mooie overwinning vorige week zondag op E&O stond vandaag weer een topper in HC1 op het programma. Beide ploegen stonden in punten gelijk op de ranglijst. De thuiswedstrijd had Unitas in een spannende wedstrijd gewonnen met 18-14. Dat het nog spannender kon bleek in de slotseconde van deze editie.

Beide ploegen begonnen rommelig aan de wedstrijd. Trage opbouw en slordig spel van beide kanten waren hier de oorzaak van. De verdediging van Beilen stond als een huis. Fysiek waren ze Unitas duidelijk de baas. Normaal gesproken geen ramp als je hier aanvallend technisch goed handbal tegenover zet. Bij Unitas ontbrak echter de teamspirit en samenspel, waardoor het aankwam op individuele acties. In de 1ste helft leek dit voldoende, maar kostte ontzettend veel kracht. Unitas ging met een voorsprong van 2 punten (9-11) rusten.

Tot 13-16 was het wedstrijdbeeld in de 2de helft vergelijkbaar met de 1ste helft, maar door slordige afspeelfouten en onnodige missers kwam Beilen terug in de wedstrijd en liep middels 16-16 uit naar een voorsprong van 18-16. Vechtlust en wederom 2 individuele acties van Unitas-zijde zorgde voor een 18-18 gelijkspel. Dit leek de eindstand te worden. Echter balverlies van Unitas in de slotseconde zorgde voor een break out van Beilen en de eindstand van 19-18. Waar iedereen dacht aan een vrije bal voor Unitas, besloot de verder overigens uitstekend leidende scheidsrechter anders. Blijdschap, verdriet en boosheid waren in een oogopslag te zien op het veld.
Flink balen, maar dit is sport. Je wint samen en je verliest samen. Hier wordt je als team alleen maar beter van.

 

SVWW DS2 – Unitas DS1
30 november 2014

Vandaag moesten we naar Westerbork voor de wedstrijd SVWW – Unitas. We gingen voortvarend van start en kwamen met 2-0 voor. Maar mede door de vele 2 minuten die we kregen (al dan niet terecht) kwamen we daarna achter te staan met 8-3. De rest van de eerste helft bleven we goed bij en dit resulteerde in een ruststand van 14-10. De tweede helft was een kopie van de eerste helft met veel 2 minuten. Op den duur stonden we zelfs met 4 speelsters in het veld. De eindstand is uiteindelijk 28-21 geworden. Dames, snel vergeten en op naar volgende week tegen V&S.

Eddy en Frederik